Projektit

Projektit

Nuorkauppakamarit ympäri maailman toteuttavat vuosittain useita erilaisia projekteja vapaaehtoisvoimin niin paikallisesti kuin kansallisestikin. Kansallisista projekteista tunnetuimpia ovat Tuottava Idea, TOYP Suomi ja Vuoden Nuori Johtaja -kilpailut.

Projektit tarjoavat nuorkauppakamarilaisille turvallisen ympäristön harjoitella projektien ja erilaisten tiimien vetämistä sekä opetella hyödyllisiä taitoja työelämää varten. Projektitiimissä pääsee tutustumaan elinkeinoelämän vaikuttajiin, johtamaan, organisoimaan ja työskentelemään eri tiimeissä ja tehtävissä. Yhdessä tekeminen, me-henki ja positiivinen julkisuus ovat projekteissa vahvasti läsnä.

Alla on muutamia esimerkkejä Kotkan Nuorkauppakamarin toteuttamista projekteista.

Positiivisin Kotkalainen

Positiivisin Kotkalainen - projektissa haetaan henkilöä, joka on omalla toiminnallaan ja esimerkillään vaikuttanut positiivisesti Kotkan alueeseen. Tunnustuksen voi saada myös organisaatio; yritys tai yhteisö, joka on toiminnallaan vaikuttanut myönteisesti ympäristöönsä. Positiivisin kotkalainen valitaan äänestyksen perusteella. Projektia on toteutettu kansallisella tasolla vuodesta 1993 lähtien ja Kotkassa vuodesta 2001.

POP UP Kotka

POP UP Kotka -projektin tavoitteena on täyttää keskustan tyhjät liiketilat ja tarjota yrityksille ja yhteisöille matalalla kynnyksellä mahdollisuutta kokeilla millaista on toimia yrittäjä Kotkan keskustan liiketiloissa. Projektin puitteissa Nuorkauppakamari tuo yhteen kiinteistönomistajia ja yrityksiä, yhdistyksiä sekä muita vastaavia tahoja. Tarkoituksena on, että kiinteistönomistajat tarjoavat vastikkeettomasti tyhjänä olevia liiketilojaan toimijoiden lyhytaikaiseen käyttöön siten, että sekä kyseinen liiketila, että sitä käyttävä toimija saavat yhteistyön kautta positiivista näkyvyyttä ja tuovat piristystä kaupungin keskustaan.

Liikut Siä? Liikunta- ja hyvinvointitapahtuma

Vauhdikas ja energinen Liikut Siä? – tapahtuma toteutettiin ensimmäisen kerran Ruonalan palloiluhallissa vuonna 2016 ja tämän jälkeen tapahtuma on toteutettu myös vuosina 2017 ja 2019. Tapahtuma keräsi yhteen Kymenlaakson alueella toimivia liikunta- ja hyvinvointialan yrityksiä ja yhdistyksiä. Projektin tavoitteena on tutustuttaa kävijät Kotkan alueen laajoihin harrastusmahdollisuuksiin, innostaa kävijöitä kokeilemaan ja löytämään uusia harrastuksia ja liikuntamuotoja. Liikut Siä? palkittiin Vuoden Kotkalainen Urheiluteko – palkinnolla 2016.

Joulupuu -keräys

Joulupuu -projektin tarkoituksena on kerätä joululahjoja vähäosaisille lapsille ja nuorille, jotka todennäköisesti muuten jäisivät ilman lahjoja. Tavoitteena on saada ihmiset kantamaan vastuuta yhteisöllisesti ja herättää keskustelua lapsista huolehtimisesta. Toiveena on, että projektin myötä ihmiset tiedostaisivat paremmin oman lähiympäristönsä tarpeet ja miettisivät mitä voivat tehdä muiden auttamiseksi. Joulupuu -keräys toteutetaan yhteistyössä alueen sosiaalitoimen ja seurakuntien kanssa, jotka huolehtivat lahjojen jakamisesta perheille. Projekti toteutetaan syyskaudella, ja se huipentuu joulukuun puolivälissä lahjojen luovutukseen.

Joulupuun Facebook-sivut löydät täältä.

Lisää projekteja


Joulukonsertti

Olemme järjestäneet perinteisiä joulukonsertteja Kotkan tunnelmallisessa kirkossa useana vuonna. Joulukonserteissa on kuultu vuosien varrella toinen toistaan upeampien esiintyjien tulkintoja niin perinteisistä kuin uudemmistakin joululauluista. Esiintyjinä ovat muun muassa olleet Samuli Edelmann, Club for Five, Anna Eriksson ja lauluyhtye Rajaton.

Aluevuosikokous 2018

Kotkan Nuorkauppakamari vietti 60-vuotisjuhliaan osana SNKK:n Alue B:n Sea & Success -teemaista aluevuosikokousta maaliskuussa 2018 Kotkan konserttitalolla. Osallistujia vieraaksemme saapui yhteensä 129, 26:sta eri kamarista. Mukana juhlivat Kotkan twinningkamarin, Viron Toompean edustus. Kunniavieraanamme oli Viron NP Henry Arnhold, joka piti koulutuksen maailmankokouksesta. Aluevuosikokouksen järjestäminen oli Kotkan nuorkauppakamarille osoitus elinvoimaisuudesta sekä yhteistyön voimasta.

Vientitykki

Vientitykki on Suomen Nuorkauppakamarin oma, vuosittain järjestettävä alueellinen kilpailu, jossa etsitään kansainvälisesti menestynyttä yritystä. Alue B, johon Kotkan kamari kuuluu, on järjestänyt tätä kilpailua vuodesta 1984 asti. Kilpailun alkuperäisenä ajatuksena on kiinnittää huomio viennin tehostamiseen ja sen merkitykseen. Projektilla haetaan yritystä tai henkilöä, joka on onnistunut seuraavilla osa-alueilla: Säilyttämään viennin jatkuvuuden ja toiminnan kannattavuuden, toteuttanut uusia aluevaltauksia ja lanseerannut uusia tuotteita sekä säilyttänyt vietyjen tuotteiden määrän ja laadun.