Koulutus

Koulutusta Kotkan Nuorkauppakamarilla

Tarjoamme koulutuksia, joiden avulla jäsenistömme saa uusia taitoja ja tietoja. Koulutusten aiheet ovat esimerkiksi työelämätaidot, viestintä, esiintyminen, myynti, kouluttaminen ja projektinhallinta. Koulutuksia on tarjolla kamaritasolla, kansallisesti ja kansainvälisesti. Alla on esimerkkejä koulutuksista. Ajankohtaiset koulutukset voit tarkistaa tapahtumakalenteristamme.

START -koulutuksesta eväitä jäsenyyteen

START-koulutus tutustuttaa uuden koejäsenen nuorkauppakamarin toimintaan ja järjestön tarjoamiin mahdollisuuksiin. Koulutuksessa käydään läpi termistöä, toimintaa ja JC-urapolkua, ja samalla tutustutaan muihin koejäseniin ja kouluttajiin.Tämä koulutus pitää olla käytynä ennen kuin koejäsen voidaan valita Kotkan Nuorkauppakamarin varsinaiseksi jäseneksi.

Sanan Säilä -puhekilpailu

Puhekilpailulla on nuorkauppakamarissa pitkät perinteet. Vuoden alussa kamarit järjestävät kamaritason kilpailuja kuukausitapahtumien tai esim. vuosikokousten yhteydessä. Kamareiden voittajat osallistujat maaliskuussa aluekokouksissa järjestettäviin aluekilpailuihin, joiden voittajat puolestaan pääsevät kisaamaan huhtikuussa kansalliseen puhekilpailuun SNKK:n vuosikokouksessa. Suomen paras puhuja edustaa järjestöä JCI:n Eurooppakokouksessa ja tämän kilpailun voittaja JCI:n maailmankokouksessa.

Debatti

Debatti on nopean oivaltamisen ja älykkään dialogin juhlaa. Debattikilpailun alkusarjat järjestetään syksyn Aluekokouksien yhteydessä ja Suomen finaali kansallisessa vaalikokouksessa lokakuussa.

Kouluttajapolku

Nuorkauppakamarin kouluttajapolulla tarkoitetaan kehityskaarta kouluttajana kasvamisessa. Voit missä vaiheessa vaan aloittaa kouluttajapolun osallistumalla kouluttajapolun koulutuksiin ja näin kehittää omia kouluttajan taitojasi. (Mitään erillistä ilmoitusta kouluttajapolulle ryhtymiseen ei siis tarvita.) Aluksi kouluttajana voi toimia mm. oman kamarin koulutuksissa ja muutaman vuoden päästä kouluttajapolun käyneillä voi olla mahdollisuus kouluttaa kansainvälisissä kokouksissa. Kouluttajapolun koulutuksiin kuuluu:
  • Vakuuta ja vaikuta (1 päivä)
  • Kehity kouluttajana (2 päivää)
  • Koulutuksen suunnittelu (1/2 päivää)
  • Esitystekniikka (2h)
  • Koulutuksen markkinointi (2h)
Kouluttajapolkumalli ei vaadi etenemään tietyssä järjestyksessä.

Kouluttaja-Akatemia

Akatemiassa pääset hiomaan kouluttajataitojasi ja kehittämään omia koulutuksiasi. Akatemian tavoitteena on valmentaa entistä parempia kouluttajia niin nuorkauppakamariin kuin työelämään. Akatemiassa pääset luomaan vähintään yhden oman koulutuksen itse valitsemastasi aiheesta. Kouluttaja-akatemia on vuoden pituinen projekti.

Kouluttaja-Akatemia koostuu neljästä viikonlopusta (perjantai-illasta sunnuntaihin), joihin hakijoiden oletetaan sitoutuvan. Ajankohdat päätetään pääkouluttajan ja valituksi tulleiden kesken. Tämän lisäksi viikonloppujen välillä on itsenäistä työskentelyä. Kouluttaja-Akatemiaan on vuosittain oma hakuaikansa, johon valitaan tietty määrä kamarilaisia. Osallistujahaku on avoinna yleensä loka-marraskuussa.

Johtajakoulutukset ja -opit nuorkauppakamarista

Nuorkauppakamari tarjoaa mahdollisuuden kehittää taitoja mm. tiimityöskentelyssä, projektien johtamisessa, strategian luomisessa, ihmisten motivoinnissa ja tavoitteellisessa tekemisessä. Toiminnan strategista suunnittelua ja johtamista pääset oppimaan esim. Strategia!-koulutuksessa. Hallitusvirkailijakoulutukset puolestaan tarjoavat eväitä oman kamarin hallitusvirassa toimimiseen sekä johtamiseen. Erityisesti oman kamarin puheenjohtajana toimiminen antaa paljon johtamiskokemusta ja tätä edeltävä puheenjohtajaksi valmistautumisvuosi koulutuksineen.