Kansainvälisyys

Kansainvälisyys

Nuorkauppakamaritoimintaa on yli sadassa maassa, joten myös mahdollisuuksia kansainvälistymiseen on lukemattomia. Vuonna 2016 nuorkauppakamareiden eurooppakokous järjestettiin menestyksekkäästi Tampereella paikallisten nuorkauppakamareiden luotsaamana. Vuoden 2019 kohokohta oli maailmankokous Tallinnassa. Vuosittain järjestettävien Eurooppa- ja maailmankokouksien lisäksi löytyy lukuisia muitakin visiitin arvoisia kokouksia, koulutuksia ja tapaamisia.

Kansainvälisyys on jokaisen nuorkauppakamarilaisen etuoikeus ja osa arkea. Kansainvälisyyteen pyrkivä toiminta tarjoaa jäsenistölle lukuisia mahdollisuuksia kehittää itseään ja auttaa ihmisiä verkostoitumaan yli maamme rajojen. Kotkan Nuorkauppakamarin hallituksessa toimii vuonna 2017 kansainvälisyysvastaava (INT), jonka tehtävänä on edistää kamarin ja kamarilaisten kansainvälisyyttä muun muassa kehittämällä twinning- eli ystävyyskamaritoimintaa.

Kotkan kamarilla on tällä hetkellä kaksi ystävyyskamaria: JCI Toompea Tallinnasta, sekä JCI Lübeck (die Wirtschaftsjunioren Lübeck) Lyypekistä. Vuonna 2017 juhlimme JCI Toompean ja JCI Kotkan välisen twinningtoiminnan 25-vuotispäiviä. Kansainvälisyysvastaavan tehtäviin kuuluu myös kannustaa jäsenistöä ulkomailla ollessaan tapaamaan paikallisia nuorkauppakamarilaisia. Tämä mahdollistaa aivan uuden näkökulman ulkomaanmatkailuun, sillä JCI:n kautta pääsee nopeasti tutuksi paikalliseen kulttuuriin ja toimintatapoihin. Parhaassa tapauksessa näistä tapaamisista voi saada elinikäisiä ystäviä.