Blogi

Blogi

Blogissamme pääset kurkistamaan tarkemmin Nuorkauppakamaritoiminnan arkeen ja juhlaan eri näkökulmista. Blogia ylläpitää kamarin LIO ja kirjoituksia tuottaa LIO:n lisäksi koko jäsenistömme.
Perjantai, Huhtikuu 24, 2020, 09:15

Työpaikan kahvitauko on juuri päättynyt, olet palannut työpisteellesi ja avannut työkoneen. Jatkat verkkaisesti päivän töitäsi, hieman nihkeällä fiiliksellä. Hetken päästä huomaat tuijottavasi ikkunasta ulos, ja mietit että olisipa ihanaa tehdä jotain ihan muuta.

 

Mielessä pyörii muutamakin hyvä idea, joiden ansiosta voisit työllistää itse itsesi, mutta rohkeus puuttuu. Huokaat ja jatkat töitäsi neljään asti, jonka jälkeen saat napauttaa koneen kiinni ja lähteä kotiin. Kuulostaako tutulta?

Asiantuntijasta yrittäjäksi

Yrittäjäksi ryhtyminen vaatii kykyä unelmoida ja visioida, mutta se vaatii myös rohkeutta! Huippumyynti Oy:n yrittäjä Joose Luukkanen oli pitämässä Kotkassa koulutusta, jonka aiheena oli ”Asiantuntijasta yrittäjäksi”. Hän rohkaisi omien kokemustensa kautta lähtemään yrittäjäksi ja kokeilemaan mikä toimii.

Illan aikana yrittäjyydestä puhuttiin positiiviseen sävyyn. Ei haittaa vaikka joskus epäonnistuu, sen jälkeen tietää miten ei ainakaan kannata tehdä. Ei haittaa vaikka kokisi konkurssin, kunhan riskit on mitoitettu oikealle tasolle. Ei haittaa vaikka hetkellisesti olisi siellä kuopassa, jos sieltä kuitenkin pääsee ylös.

Mitä kehtaan myydä?

Koulutus olisi päässyt ihan uudelle tasolle, jos osallistujilla olisi ollut jo valmiina jokin idea jota oltaisiin voitu vaikka yhdessä työstää. Parasta antia nimittäin oli konkreettiset esimerkit siitä, mitä asiantuntija oikeasti myy ja millaisella taloudellisella panostuksella voi lähteä liikenteeseen. Yrittäjäksi lähtemisen kynnys hieman madaltui, kun riskeistä puhuttiin realistiseen sävyyn ilman negatiivista virettä.

Olisikohan seuraavan koulutuksen aiheena sparraamo, jossa sen raakileen yritysidean saisi työstettyä paperille ja vietyä jossakin vaiheessa käytäntöön asti? Vai jäiköhän jollakin osallistujalla jo nyt kytemään ajatus seuraavasta askeleesta? Se jää nähtäväksi!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät