Blogi

Blogi

Blogissamme pääset kurkistamaan tarkemmin Nuorkauppakamaritoiminnan arkeen ja juhlaan eri näkökulmista. Blogia ylläpitää kamarin LIO ja kirjoituksia tuottaa LIO:n lisäksi koko jäsenistömme.
Tiistai, Kesäkuu 16, 2020, 09:34

Viikko sitten perjantaina vietettiin puheenjohtajan kesäpäivää, jossa juhlittiin meidän puheenjohtajan Heikin syntymäpäiviä, ja suunniteltiin hieman jo vuotta 2020. Kotkan Nuorkauppakamari oli kutsunut Tammerkosken Nuorkauppakamarista Markus Koskisen sparraamaan jäseniä mahdollisen uuden projektin tiimoilta.

Lämmin kesäilta piti sisällään todella hyvää keskustelua ja ideointia uusien juttujen tiimoilta, sekä tietenkin kylmää kuohuvaa ja täytekakkua. Letkeä kesäilta hyvien tyyppien ympäröimänä oli oikein onnistunut startti kesälle.

Projekti 2020

Nuorkauppakamareissa projektit ovat isossa osassa toiminnan sisältöä. Uusia projekteja syntyy aika ajoin, kuten kolme vuotta sitten järjestetty Liikut Siä?, joka jo ensimmäisellä kerralla sai huikean vastaanoton. Kotkassa on toteutettu myös PopUp Kotka projekti sekä Venemessut. Vakituisiksi projekteiksi on vuosien saatossa tulleet joulukonsertti, Positiivisin kotkalainen sekä Joulupuu-keräys. Osa projekteista siis jää toistuvaan ohjelmistoon, osa järjestetään vain kerran tai pari.

Kun tämän vuoden kamarin hallitus kokoontui joulukuussa suunnittelemaan tulevaa vuotta, mietittiin että olisi hienoa kehittää jälleen uusi projekti. Hallitus päätti yhteistuumin ottaa työn alle, työnimellä ”Projekti 2020” kulkevan, uuden projektin suunnittelemisen. Pitkin vuotta olemme käyttäneet sparraukseen apuna alue B:n kehityspäällikköä, pitäneet workshopeja, haastatelleet yhteistyötahoja sekä Kotkan kaupungin ja Cursorin edustajia sekä kyselleet vinkkejä muilta kamareilta.

Työn tuloksena on projektiaihio, jota olemme alkaneet työstämään enemmän. Tämän vuoksi Kotkan kamarin valmistautuva puheenjohtaja Noora Malmi oli kutsunut Markuksen kertomaan millaista tapahtumaa he ovat tänä vuonna Tampereelle järjestämässä.

Tampere Business Meet

Tampereella järjestetään elokuussa toisen kerran Tampere Business Meet -niminen tapahtuma, jonka perustajajäsen Markus Koskinen kävi kertomassa miten tapahtuma heillä toteutetaan ja millaisesta tapahtumasta on oikein kyse. Tapahtumassa on mahdollista verkostoitua, kouluttautua ja kuunnella mahtavia asiantuntijapuheenvuoroja. Päivä huipentuu Tampere-talossa järjestettävään iltajuhlaan.

Tampere Business Meet ei ole mikään pieni tapahtuma, sillä paikalle odotetaan saapuvaksi liki 1000 vaikuttajaa, ja tämän vuoden teemana on moderni myynti, asiakaskokemus ja palvelumuotoilu. Ohjelma on ihan mieletön, sillä tapahtuma on täynnä valtakunnan tunnetuimpia myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia! Vai miltä kuulostaa seuraavat puheenvuorot; Katri Tanni - Ajatusjohtajuus markkinoinnissa, Juho Liljeroos - Palvelumuotoilulla tulos tai ulos sekä Markus Jokinen - Tehosta myyntitiimisi ajankäyttöä automaation avulla? Lisää Tampereen tapahtumasta pääset lukemaan täältä.

Kotka aikoo varastaa parasta

Puheenjohtajan kesäpäivän teemana oli saada lisää vinkkejä ja ideoita siihen, miten käytännössä tämänkaltainen iso tapahtuma järjestetään, sekä miettiä millaisena tapahtuma voisi toimia Kotkassa. Lisäksi halusimme löytää projektille projektipäällikön, joka pääsee VIP kohtelulla Tampereelle katsomaan miten itse tapahtumapäivänä homma hoidetaan.

Keskustelu helteisessä kesäillassa oli vilkasta, ja ihmiset olivat innostuneita Projekti 2020 suunnittelusta. Kaikki olivat sitä mieltä, että tämän kaltainen tapahtuma pitäisi saada myös Kotkaan! Vielä ei projektipäällikköä nimetty, mutta toiveissa on että kohta voitaisiin kääriä hihat ylös ja alkaa hommiin. Tämä ei olekaan mikään ihan nopea toteuttaa, mutta lopputulos on varmasti sitäkin upeampi!

Kiitos Markus, kun pääsit vierailulle Kotkaan! Ja kiitos kaikille kamarilaisille, jotka olivat aktiivisesti mukana illan aikana.


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät