Blogi

Blogi

Blogissamme pääset kurkistamaan tarkemmin Nuorkauppakamaritoiminnan arkeen ja juhlaan eri näkökulmista. Blogia ylläpitää kamarin LIO ja kirjoituksia tuottaa LIO:n lisäksi koko jäsenistömme.
Tiistai, Toukokuu 21, 2019, 09:39

Nuorkauppakamareiden perusperiaatteisiin kuuluu se, että kehitytään ja opitaan uutta. Yksi tämän harrastuksen parasta antia onkin mahdollisuus asettaa itsensä epämukavuusalueelle ja haastaa itseään. Näiden mahdollisuuksien vuoksi pääsee kokemaan onnistumisia ja oppii itsestään paljon. Yhtenä keinona uuden oppimiselle on ”vuosi per virka” -periaate, joka tarkoittaa sitä että kamareiden viroissa tai tehtävissä toimitaan vain yhden vuoden ajan. Voisi kuvitella, että tällä metodilla homma menee niin että kun jonkun asian oppii, niin sitten se jo loppuu. Mutta tätä varten meillä on myös ne vanhat konkarit, jotka ojentavat auttavan kätensä jo ennakkoon, ennen kuin päästään uuteen virkaan konkreettisesti käsiks!

Kaikki varmasti allekirjoittavat sen, ettei uutta tekijää kannata heittää sinne altaan syvään päätyyn ilman ohjeita ja katsoa vierestä kuinka uiminen onnistuu. Tällä metodilla vuoden aikana kyllä oppisi selviytymään, eli tiedät miten pysyä juuri ja juuri pinnalla, mutta toimintaa ei tällä tavoin pahemmin kehitetä. Kansallisiin ja alueellisiin virkoihin haluaville on onneksi kehitetty mentorointiohjelma, joka jo ennakkoon valmistaa tulevaan. Näin varmistetaan se, että vuoden alkaessa uusi henkilö olisi edes hieman tietoinen siitä mitä tuleva pitää sisällään ja mitä häneltä odotetaan. Mentoroinnin avulla pääsee itse miettimään omia tavoitteitaan ja tapoja saavuttaa niitä.

Mikä ihmeen Talent Pool?

15.5. aukesi ilmoittautuminen Talent Pooliin, joka on kansallisten ja alueellisten virkojen ehdokkaiden mentorointiohjelma. Sen tarkoituksena on perehdyttää ehdokas kamaritoiminnan perusteisiin ja viedä läpi virkakohtainen osaamisen kehityspolku. Mentorointi toteutetaan kullekin ehdokkaalle sopivassa laajuudessa, eli lähdetään siitä mitkä ovat ehdokkaan tarpeet. Talent Pooliin voi ilmoittautua, vaikka ei vielä tietäisikään mihin virkaan aikoo hakea. Näin ehdokas saa tuekseen sparraajan, joka voi tuoda esille toisenlaisia näkökulmia ja ideoita siitä mikä voisi olla se oma juttu seuraavana vuonna.

Varsinainen ehdolle asettuminen tapahtuu erikseen ja jokaisella ehdolle asettuvalla pitää olla oman kamarin hallituksen tuki asiaan. Mentoroinnin kolmannessa vaiheessa tapahtuu ehdokkaiden yhteinen ”pöydille nousu”. Viime vuonna tätä pöydille nousua oli mahdollista seurata Facebookissa ja jännittää kotisohvalta käsin kuka on tänä vuonna ehdolla tekijöiden paikalle. Oli todella inspiroivaa katsella ja kuunnella ehdokkaiden mielettömiä videoita, vaalipuheita ja heittäytymisiä!

Hypitään pöydille!

Pöydille nousun jälkeen alkaa itse kampanjointi. Talent poolissa tämä tarkoittaa sitä, että painopiste siirtyy virkaosaamisesta vakuuttavaan kampanjointiin ja yhteiskuntavaikuttamiseen. Tavoitteena on, että lopulta ehdokkaalla on taskussaan osaaminen tehtävässä menestymiseen sekä oppi vaikuttavasta kampanjoinnista. Moni saattaa arkailla kampanjointia ja sen vuoksi jättää asettumasta ehdolle, mutta tämä jos mikä on paikka oppia ja haastaa itseään!

Ja mikä voisi olla oikeasti pahinta mitä tapahtuu, jos häviää? Niinpä! Eli ei muuta kuin miettimään, olisiko sinusta ensi vuodelle tekijä kansalliseen tai aluevirkaan!

 


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät