Blogi

Blogi

Blogissamme pääset kurkistamaan tarkemmin Nuorkauppakamaritoiminnan arkeen ja juhlaan eri näkökulmista. Blogia ylläpitää kamarin LIO ja kirjoituksia tuottaa LIO:n lisäksi koko jäsenistömme.
Perjantai, Elokuu 9, 2019, 09:43

Jos nuorkauppakamaritoiminta olisi eläin, niin se olisi ehdottomasti kameleontti. Wikipedia tietää kertoa, että "kameleontti on suomumatelija joka tunnetaan värinvaihtokyvystään, venyvästä tahmeasta kielestä ja silmistä, jotka pystyvät liikkumaan eri suuntiin". Kun vertaan harrastusta kameleonttiin, en tarkoita että jäsenistö olisi kierosilmäistä ja limakielistä porukkaa, vaan sitä että nuorkauppakamariharrastus muuntautuu kunkin tarpeisiin sopivaksi. Kukin jäsen voi räätälöidä itselleen sen omannäköisen polun kulkea; miettiä mihin koulutuksiin osallistuu, mitä oppeja haluaa lisää, missä haluaa kehittyä ja mitä haluaa itse tuoda muille. Kyllä, luit oikein! Harrastus on myös sitä, että voi itse tuoda omaa osaamistaan muille opiksi.

 

Tekemällä oppii

Nuorkauppakamariharrastus on siis ennen kaikkea itsensä kehittämistä ja uuden oppimista. Parhaan hyödyn harrastuksesta saat, kun laitat kädet saveen ja alat hommiin. Joskus kuulee sanottavan, että ”osallistu niin paljon kuin haluat” tai ”ei tämä vie aikaa kuin ihan vähän”. Tosiasia on kuitenkin se, että jos haluaa saada on pakko antaa. Harrastus nousee ihan uusiin sfääreihin siinä vaiheessa kun pääsee tekemään hallitusvirkaa, on mukana aluetiimissä tai keskusliitossa, kouluttaa tai toimii projektipäällikkönä. Vuosi per virka -periaate mahdollistaa myös sen, että oikeasti heittäytyy ja kokeilee ”vähän pakosta” itselleen vieraita juttuja.

Tekemisen paikat 2020

Tänään on vietetty murmelipäivää (älä kysy!) ja hypitty pöydille (tapa, jolla ilmaistaan asettuminen ehdolle johonkin virkaan). Ehdokkaat alueiden ja keskusliiton virkoihin on siis julkaistu ja virallinen kampanjointi saa alkaa. Mitään ei ole kuitenkaan vielä päätetty tai lyöty lukkoon, joten kaikki on vielä avoinna. Ehdolle saa asettua vielä muutamien viikkojen ajan.

Suosittelen kuitenkin hyppäämään jo nyt mukaan, vaikka et olisikaan ihan varma mitä haluat. Ja onhan sitä ensi vuoteen nyt vielä aikaakin. Mutta oikeasti nyt jos koska on hyvä hetkiä hyppiä pöydälle, sillä Talent Pool mahdollistaa sen että mentoroinnin avulla saat kokeneiden konkareiden tuen matkallesi uuteen ja ihmeelliseen!

Oma kamari, oma hallitus

Nuorkauppakamaritoiminnassa tekemisen paikkoja on tietenkin myös niissä omissa kamareissa, eli aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Kamareiden omat vaalipöhinät alkavat myös lähiaikoina, ja ennen marraskuuta monen kamarin ensi vuoden hallitus on jo päätettynä.

Kotkan Nuorkauppakamari aikoo osallistua vaalipöhinöihin järjestämällä jäsenilleen Strat 2.0 - Hallitusjallitus nimisen tilaisuuden, jonka teemana on hallitusvirkojen esittely ja avaaminen. Josko sieltä löytyisi se oma intohimo ensi vuodelle?


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät