Blogi

Blogi

Blogissamme pääset kurkistamaan tarkemmin Nuorkauppakamaritoiminnan arkeen ja juhlaan eri näkökulmista. Blogia ylläpitää kamarin LIO ja kirjoituksia tuottaa LIO:n lisäksi koko jäsenistömme.
Maanantai, Elokuu 26, 2019, 10:16

Kotkan Nuorkauppakamari järjesti viikonloppuna kolmannen kerran Liikut Siä? -tapahtuman. Kävijöitä tapahtumassa oli lähes 1300 ja näytteilleasettajia noin 40. Tapahtuma onnistui mielettömän hyvin; kävijät ja näytteilleasettajat antoivat positiivista palautetta niin tunnelmasta kuin järjestelyistäkin.

Tapahtuma ei synny itsekseen

Se mikä tapahtumapäivänä näkyy ulospäin on vain vuoren huippu. Jotta tämän kokoinen tapahtuma saadaan kasaan, vaaditaan useamman tunnin työ, hyvä projektisuunnitelma sekä innostuneet ja sitoutuneet tekijät. Nuorkauppakamaritoiminnassa projektit ovatkin yksi loistavimmista keinoista harjoitella työelämässäkin tarvittavia taitoja; tiimityöskentelyä, organisoimista, myyntiä, suunnittelua, kokonaisuuksien hallintaa, aikatauluttamista jne. Erityisesti projektipäällikkö pääsee kehittämään omia johtajuustaitojaan, mutta kyllä jokainen tiimin jäsen saa projektista itselleen uusia oppeja. Vapaaehtoisjoukon johtaminen on omalla tavallaan haastavaa, sillä tässä tarvitaan toisella tavalla motivointitaitoja kuin työelämässä. Palkka kun ei ole kannustin, vaan projektipäällikön pitää keksiä jotakin muuta.

Myyntiä ja markkinointia

Ison tapahtuman yksi kulmakivistä on myynti ja markkinointi, sillä eihän tämän kokoluokan tapahtumaa olisi ilman näytteilleasettajia tai yleisöä. Miten saada ihmiset innostumaan osallistumaan tai kuinka houkutella näytteilleasettaja mukaan? Mikä on riittävä määrä infoa ja missä kanavissa? Millaisia materiaaleja tarvitaan, jotta viesti kulkee? Miten tehdään myyvää markkinointimateriaalia?

Näihin kysymyksiin pääsimme projektin edetessä pureutumaan. Erehdysten kautta päästiin hyvään lopputulokseen ja taas opittiin miten toimia ensi kerralla.

Tiimityöskentelystä voimaa

Sanotaan että tiimi on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki. Tapahtuman yksi onnistumisen tekijä oli ehdottomasti projektitiimin sitoutuminen ja halu tehdä onnistunut tapahtuma. Jos jollain sakkasi, toinen paikkasi. Tapahtumapäivänä kaikki olivat kartalla siitä, mitä tapahtui missäkin ja pystyi jeesaamaan kaveria tarvittaessa. Liikut Siän? ovien sulkeutumisen jälkeen projektitiimi koki yhdessä onnistumisen iloa ja kaikki pystyivät taputtamaan itseään selkään hyvän tapahtuman johdosta.

Hyvinvointia ja liikunnan iloa alueelta

Monet tutkimukset todistavat sen, että liikunnalla on iso merkitys ihmisten hyvinvoinnissa ja jaksamisessa. Tämä on yksi syy, miksi Kotkan Nuorkauppakamari haluaa olla mukana kannustamassa alueen asukkaita uusien harrastusten pariin sekä tuoda esille paikallisia toimijoita. Alueellamme toimii mielettömän paljon upeita seuroja, yrityksiä ja yhdistyksiä, joiden palveluista löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Liikut Siä?:n avulla halusimme tuoda kaikkien tietoisuuteen näitä mahdollisuuksia, joita on. Tapahtuman toiminnalliset pisteet olivatkin hitti, sillä näissä pisteissä pääsi oikeasti kokeilemaan mitä harrastus vaatii ja miltä se tuntuu.

Useammat kävijät kommentoivat, että kolme tuntia hujahti hetkessä, kun lapset puuhailivat esittelypisteillä kokeillen itselleen uusia lajeja. Lisäksi moni aikuinen kertoi löytäneensä uuden innon vanhaa harrastustaan kohtaan ja aikovansa ilmoittautua mukaan syksyn kursseille. Mahtavaa!

Projektitiimi kiittää

Koko projektitiimi kiittää kaikkia osallistujia! Toivottavasti Liikut Siä? nähdään jatkossakin, jos ei heti ensi vuonna niin ehkäpä vuonna 2021.


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät