Blogi

Blogi

Blogissamme pääset kurkistamaan tarkemmin Nuorkauppakamaritoiminnan arkeen ja juhlaan eri näkökulmista. Blogia ylläpitää kamarin LIO ja kirjoituksia tuottaa LIO:n lisäksi koko jäsenistömme.
Tiistai, Marraskuu 5, 2019, 13:41

Tällä viikolla Tallinnan kadut täyttyvät nuorkauppakamarilaisista, kun maailmankokoukseen on saapunut JCI väkeä ympäri maailmaa. Maailmankokous Tallinnassa on kerännyt osallistujia sadasta eri maasta ja kokousosallistujia on kaikkiaan 4092! Viikko siis aikaa kouluttautua, verkostoitua ja elää kansainvälisissä tunnelmissa. Kotkan Nuorkauppakamarista 11 on mukana maailmankokouksen, eli aika huikea osallistujamäärä! Muutenkin suomalaisia on kokouksesa upea määrä, sillä harvoin maailmankokous on näin lähellä.

Maailmankokouksen aikana on mahdollista osallistua erilaisiin koulutuksiin, kuunnella inspiroivia Key Note puhujia ja tutustua Tallinnaan erilaisten sivuohjelmien kautta. Jokainen voi rakentaa kokousohjelman itselleen mieleiseksi, joten jokaisella on varmasti se oma uniikki kokouskokemuksensa. Tämän viikon aikana kokousviikkoa tarkastellaan Kotkan kamarilaisten näkökulmasta; mitä on koettu ja missä ollaan oltu mukana. Tervetuloa matkalle JCI maailmankokoukseen!

Kansallinen vaalikokous 2019

Kokousviikko starttasi osalla jo sunnuntaina, kun poikkeuksellisesti Suomen kansallinen vaalikokous järjestettiin Tallinnassa. Puheenjohtajamme Heikki lähti edustamaan Kotkaa ja äänestämään  SNKK:n ensi vuoden tekijöitä. Onnea kaikille valituille!

Tulojuhlan tunnelmaa

Maanantaina suurin osa Suomen porukasta saapui Tallinnaan. Yhteistä suomifiilistä nostatettiin jo ennen tulojuhlaa Get2Gether tapaamisessa, johon suomalaiset kokoontuivat ennen kuin siirryttiin Saku hallille. Osallistujille jaettiin suomenliput ja kokousvieraita oli ohjeistettu laittamaan sinistä vaatetta päälle ja tiimihenkeä tsempattiin ;) 

Tulojuhlan lavalle kutsuttiin jokaisen maan kansallinen puheenjohtaja. Suomea oli edustamassa meidän oma Ellimaija Ahonen tyttärensä kanssa. Suomen liput liehui ja meteli on kyllä korvia huumaava! Aika mieletön tunnelma!

Better You

Tiistaina koko päivän kestävä setti oli Transformation Day, Better You, jossa pääpuhujana oli Robin Sharma. Odotukset oli kyllä kovat, mutta Eric Edmeades veti kyllä tällä kertaa pidemmän korren kuin Sharma! Eric oli inspiroiva puhuja, ja hän avasi menestyksen reseptiä. Setti oli viihdyttävää kuunneltavaa, sillä Eric oli kyllä oikein hyvä esiintyjä. Puhe oli elävä ja maustettu hauskoilla vitseillä. Vaikka asia oli tuttua juttua, oli Ericin puheenvuoro hyvä muistutus siitä miten tärkeätä on uni, terveellinen ravinto ja liikunta.

Lisäksi Eric muistutti että menneisyyden huonot tapahtumat voivat tulevaisuudessa kääntyä sinulle vahvuudeksi. On iso merkitys sillä miten käsittelee huonot kokemukset; kääntääkö ne itselleen vahvuudeksi vai antaako niiden musertaa ja määrittää tulevaisuuden. Eric myös kannusti haaveilemaan isosti! Kun kirjoittaa itselleen haaveet ylös, ja kurkottelee korkeammalle kuin oma taso on, voi saavuttaa juuri niitä asioita joita haaveilee!

Robin Sharman puolestaan jätti hieman kylmäksi. Aihe oli kyllä mielenkiintoinen ja jotain tästäkin puhujasta jäi käteen. Sharman oli sitä mieltä että kuka tahansa voi olla johtaja ja kuka tahansa voi menestyä. Robin myös uskoo vahvasti että hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita, ja tullaksesi parhaaksi versioksi itsestäsi sinun pitää auttaa muita. Ehkä puhe oli hieman liian paatoksellinen, mutta moni varmasti sai tästä puheenvuorosta itselleen välineitä tulevaan.

Ystävyyttä yli kamari- ja maarajojen

Tänään Kotkan kamarin ystävyyskamari JCI Toompea järjestää twinning kamareilleen illallisen, johon mekin olemme osallistumassa. Luvassa kansainvälistä tunnelmaa ja uusi ystäviä!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät