Blogi

Blogi

Blogissamme pääset kurkistamaan tarkemmin Nuorkauppakamaritoiminnan arkeen ja juhlaan eri näkökulmista. Blogia ylläpitää kamarin LIO ja kirjoituksia tuottaa LIO:n lisäksi koko jäsenistömme.
Torstai, Marraskuu 14, 2019, 14:17

Ennen Maailmankokousta Kotkassa kouluttauduttiin Excelin parissa. Staria tarjosi koulutukselle tilat ja Kotkan nuorkauppakamarin oma valmistautuva puheenjohtaja, Noora Malmi, veti koulutuksen. Paikalla oli pääasiassa kamarilaisia, mutta myös muutama ulkopuolinen vierailija sekä pari lasta. Lapset tosin taisivat keskittyä enemmän omiin puuhasteluihin kuin itse koulutukseen.

Tylsä koulutus?

Äkkiseltään voisi ajatella, että eihän tämmöistä koulutusta kukaan jaksa vielä työpäivän päälle. Ja vielä kaksi tuntia! Mutta olette kyllä väärässä! Kouluttajalla on iso merkitys siitä, miten tämän aiheen parissa jaksaa kuunnella, ja koska Noora on meidän kamarin oma Excel-velho, joka rakastaa Exceliä yli kaiken, kaksi tuntia meni ohi ihan hujauksessa. Lisääkin olisi mennyt.

Kouluttajan innostuneisuus aiheeseen tarttui kaikkiin muihinkin, ja käytännön harjoitusten lomassa kuultiin ilon kiljahduksia kun opittiin ohjelmasta itselle uusia ominaisuuksia. Mikäli siis mielit koulutusta aiheen tiimoilta, ole ehdottomasti yhteydessä Nooraan.

Excelistä apua elämään

Koulutuksen aikana avautui ihan uusi Excel-maailma! Ohjelman hyödyntäminen oikeastaan ihan missä vaan onnistuu, jos tietää mitä tekee. Toimintoja on kuitenkin niin paljon, että ei lyhyt koulutus ihan riitä kaiken sisäistämiseen. Onneksi Noora oli tulostanut kaikille oman oppaan kotiin viemiseksi sekä koulutusmateriaalit ohjeineen kilahti sähköpostiin. Enää puuttuu se omaehtoinen harjoittelu, sillä jos Exceliä ei käytä, ei sen kaikkia ominaisuuksia voi millään muistaa.

Exceliä on tullut käytettyä niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin. Jäin miettimään miten paljon enemmän tätä voisikaan hyödyntää, ja helpottaa omaa työtään. Ehkä otan ensi vuoden henkilökohtaiseksi tavoitteekseni perehtyä Excelin maailmaan syvällisemmin.

Toimii kuin nainen

Excel on siis varmasti monipuolinen työkalu, jos sitä osaa käyttää. Koulutuksen aikana pääsimme sukeltamaan vain pintapuolisesti tämän kätevän työkalun saloihin. Jatkotyöstöä varten voisi olla aiheellista pitää toinenkin koulutus, sillä ”Excel toimii kuin nainen; jos osaat pyytää oikein se tekee mitä vain”, niin ensin pitäisi tietää mitä kaikkea voi pyytää!

Taidanpa lähteä harjoittelemaan kuukausibudjetin tekoa…


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät