Blogi

Blogi

Blogissamme pääset kurkistamaan tarkemmin Nuorkauppakamaritoiminnan arkeen ja juhlaan eri näkökulmista. Blogia ylläpitää kamarin LIO ja kirjoituksia tuottaa LIO:n lisäksi koko jäsenistömme.
Tiistai, Marraskuu 26, 2019, 14:25

Viikonloppuna kouluttauduttiin Espoossa Suomen Nuorkauppakamareiden Johtajuusakatemiassa, joka on viikonlopun mittainen akatemia kamareiden seuraavan vuoden puheenjohtajille, aluetiimille sekä Keskusliitolle. Johtajuusakatemiassa saadaan myös tarvittavat materiaalit ja työvälineet myöhemmin pidettäviin alueiden Hallitusakatemioihin, jossa aluetiimi kouluttaa ensi vuoden alueen kamareiden hallitusten virkailijat työhönsä. Kotkasta mukana oli tällä kertaa ensi vuoden puheenjohtaja Noora Malmi sekä ensi vuonna aluetiimissä aluekoulutuspäällikkönä toimiva Heikki Mutikainen.

Yksi vuosi aikaa

Koska nuorkauppakamareissa toimitaan vuosi per virka periaatteella, eli tekijät vaihtuvat vuosittain, on viikonloppu oleellinen osa seuraavaan vuoteen valmistautumista. Tämän koulutusviikonlopun aikana keskityttiin johtajuuteen, ja sen tavoitteena oli saada keinoja oman johtajuuden kehittämiseen, tiimijohtamiseen sekä strategian viemiseen käytäntöön.

Vastuu painaa

Lauantai-iltaan kuului myös perinteinen gaala. Gaalassa kaikki ensi vuoden puheenjohtajat saivat pitää ensimmäistä kertaa oman kamarinsa käätyjä. Käädyt ovat puheenjohtajan tunnus, joita käytetään tumman puvun kanssa edustustilaisuuksissa. Käätyjen saaminen kaulaan on oikeastaan ensimmäinen asia, joka konkretisoi tulevalle puheenjohtajalle, että ensi vuonna sitä oikeasti edustetaan omaa kamaria ja toimitaan tiimin vetäjänä tulevana vuonna.

Johtajuusakatemian gaalassa koettiin varmasti voimakkaita tunteita, kun tulevat puheenjohtajat pääsivät ensimmäistä kertaa edustamaan omaa kamariaan. Kotkan Nuorkauppakamarissa puheenjohtajan käädyt vaihtuvat perinteen mukaan ”lopullisesti” uudelle puheenjohtajalle vasta vuosijuhlassa, eli Kuusenkaristajaisissa, joita vietetään heti tammikuun alussa. Mutta jo nyt Johtajuusakatemiassa Noora pääsi kokeilemaan, miltä vastuu harteilla tuntuu.


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät