Blogi

Blogi

Blogissamme pääset kurkistamaan tarkemmin Nuorkauppakamaritoiminnan arkeen ja juhlaan eri näkökulmista. Blogia ylläpitää kamarin LIO ja kirjoituksia tuottaa LIO:n lisäksi koko jäsenistömme.
Tiistai, Marraskuu 26, 2019, 14:37

Nuorkauppakamaritoiminnassa kouluttautuminen on yksi tapa kehittää itseään. Lisäksi kamarilaiset harjoittelevat omia esiintymistaitoja kouluttamalla muita. Suomen Nuorkauppakareilla on oma Kouluttaja-akatemia, joka on vuoden mittainen projekti. Akatemiassa hiotaan kouluttajataitoja ja kehitetään omia koulutuksia. Sen tavoitteena on valmentaa parempia kouluttajia niin nuorkauppakamariin kuin työelämäänkin. Kouluttaja-akatemiasta on syntynyt hurjan paljon hienoja koulutuksia, joita koulutetaan edelleenkin ympäri Suomen.

Akatemiaan haetaan erillisen haun kautta. Tämän vuoden Kouluttaja-akatemiassa oli mukana Kotkan Nuorkauppakamarista Henna Kormu, joka on nyt saanut suoritettua "kouluttajatutkinnon", ja hänen akatemiassa kehittämäänsä koulutusta pääsimme kuuntelemaan viime viikolla.

Tunnetko sä tunteet?

Tunteita syntyy jatkuvasti erilaisissa tilanteissa, erilaisten ihmisten kanssa, erilaisilla voimakkuuksilla. Joskus pystymme tiedostamaan tunteiden syntymisen, mutta suurin osa tunteista syntyy alitajuisesti, huomaamattamme. Jokainen tarvitsee tunnetaitoja kaikilla elämän osa-alueilla.

Tunneäly ja tunnetaidot ovat yksi tämän hetken tärkeimmistä työelämätaidoista ja yksi ihmisten johtamisen tärkeimmistä taidoista. Ihmisten välinen vuorovaikutus on merkittävässä osassa työssä menestymisessä, ja tulevaisuudessa vuorovaikutuksen rooli tulee lisääntymään entisestään. Vuorovaikutuksen tärkeä osanen on kyky ymmärtää ja säädellä omia ja toisten tunnetiloja.

Empaattinen insinööri

Henna on omien sanojensa mukaan empaattinen insinööri, joka on kiinnostunut ihmisen ihmeellisestä mielestä ja analysoi mielellään vuorovaikutustilanteita. Tästä syystä Henna valikoi koulutuksensa aiheeksi ihmisten tunteet. Koska avain tunneälykkääseen vuorovaikutukseen on omien tunteiden tunnistamisessa ja ymmärtämisessä, koulutuksen tavoitteena oli auttaa osallistujaa ymmärtämään miten ja mistä tunteet syntyvät.

Hennan koulutus oli yhtenäinen ja selkeä kokonaisuus, materiaali oli visuaalisesti tyylikäs ja aikaa koulutukselle oli varattu riittävästi. Aktiivisen keskustelun avulla koulutuksesta sai todella paljon irti, sillä kokemukset ja osallistujien kertomukset elävöittivät koulutusta.

Kutsu kouluttamaan

Mikäli siis tunnetaidot ja tunteet kiinnostavat, niin ota yhteyttä Hennaan ja sovi teidänkin kamarille koulutus! Lämmin suositus tälle setille. Uskallatko tuntea?


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät