Blogi

Blogi

Blogissamme pääset kurkistamaan tarkemmin Nuorkauppakamaritoiminnan arkeen ja juhlaan eri näkökulmista. Blogia ylläpitää kamarin LIO ja kirjoituksia tuottaa LIO:n lisäksi koko jäsenistömme.
Sunnuntai, Tammikuu 19, 2020, 14:53

Puheenjohtajalle vuodenvaihde tarkoittaa melko lailla monta muistettavaa ja hoidettavaa asiaa. Onneksi kamaritoiminnassa valmistautuminen puheenjohtajavuoteen aloitetaan jo hyvissä ajoin DP-valmennuksen myötä ja tositoimiin päästään edeltävän vuoden lopulla.

 

Vuosi aloitettiin juhlalla, kun Kuusenkaristajaisissa palkittiin edellisen vuoden tekijöitä ja minä sain harteilleni puheenjohtajan käädyt, jotka symbolisoivat sitä kunniatehtävää, joka minulle on suotu. On tunteikas hetki nähdä itsensä yhtenä lenkkinä historian ketjussa.

Uuden hallituksen järjestäytymiskokouksessa vahvistettiin jo aiemmin kickoffissa linjattuja suunnitelmia vuodelle 2020. On helppo lähteä tekemään vuotta, kun ympärillä on innokas hallitus, josta jokainen hoitaa tonttinsa. Sillä sitähän tämä kamaritoiminta on. Tiimipeliä. Mitään ei tehdä yksin, vaan juuri siinä yhteisöllisyydessä ja yhdessä tekemisessä on tämän harrastuksen voima.

 

Sitä yhdessä tekemistä on myös oman kamarin ulkopuolella. Kotkan Nuorkauppakamari kuuluu alueeseen B, joka kattaa itäisen eteläisen Suomen. Alueella on 13 kamaria, mikä tarkoittaa 13 puheenjohtajaa. Aluetta B, joka vuonna 2020 myös SuperBeenä tunnetaan, luotsaa aluejohtaja Aleksi tiimeineen. Kamaritoiminnassa aluetiimi on olemassa alueen kamareita varten. Tarkoitus on, ettei kukaan jää asioidensa kanssa yksin, ja että aina saa apua.

 

Alueen B kolmestatoista puheenjohtajasta 12 kokoontui viikonloppuna leirikeskukseen Iittiin linjaamaan SuperBeen asioita vuodelle 2020. Voisi kuvitella, että kokous, joka alkaa aamulla kymmeneltä ja päättyy illalla kymmeneltä, on raskas. Mutta päinvastoin. Se energia, jonka toisilta saa, on käsittämätöntä. Huomionarvoista on toki myös se, että aluetiimi piti huolen siitä, että puheenjohtajilta ei missään vaiheessa loppunut ruoka eikä kahvi. Lämmin kiitos. Unohtamatta ulkoilmassa pelattua Jussin evoluutiopeliä, jossa allekirjoittanut ei saavuttanut huipputulosta, mutta hauskaa oli.

 

Kahdentoista tunnin kokoustamisen jälkeen oli ihana hengähtää saunan lämmössä ja sen jälkeen jutella aamuyön tunneille.

Vuodesta 2020 on tulossa loistava, koska minulla on ympärilläni paras hallitus, osaava aluetiimi ja vertaistukea alueen puheenjohtajilta. Toimintaan mukaan lähtiessäni en osannut kuvitella, kuinka paljon tältä harrastukselta voisin saada. Mutta tästä lisää pian.

Noora, PRES 2020


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät