Blogi

Blogi

Blogissamme pääset kurkistamaan tarkemmin Nuorkauppakamaritoiminnan arkeen ja juhlaan eri näkökulmista. Blogia ylläpitää kamarin LIO ja kirjoituksia tuottaa LIO:n lisäksi koko jäsenistömme.
Torstai, Joulukuu 30, 2021, 21:54

Vuosi 2021 alkaa olla lopuillaan ja takana on hieno kamarivuosi. Vuoden huipennuksena ja viimeisinä projekteina oli perinteinen Joulupuu-keräys sekä vuoden positiivisin kotkalainen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joulupuu-keräys alkoi heti joulukuun ensimmäisenä päivänä. Tänä vuonna keräyspisteinä toimivat Sokos Pasaati, Jack & Jones ja Veromoda Pasaati, Prisma Sutela, K-Citymarket Jumalniemi, Dance Complex Karhuvuori sekä Pyhtään kirjasto. Vaihtoehtona oli lahjoittaa keräykseen myös eJoulupuun kautta, joka tehtiin yhdessä Kotimaan avun kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tänä vuonna teimme yhteistyötä Rannikon Marttojen kanssa, jotka tulivat auttamaan muun muassa lahjojen lajittelussa. He ovat nuori ja nuorekas marttayhdistys Etelä-Kymenlaakson seudulta ja heidän toiminta-alueenaan on Kotka, Hamina ja Pyhtää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kotkan nuorkauppakamari haluaa esittää lämpimät kiitokset Rannikon Marttoja, kaikkia keräyspisteitä sekä Joulupuu-keräykseen osallistuneita! Lahjoja saatiin kerättyä tänä vuonna huikeat 1134 kappaletta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kotkan Nuorkauppakamari ja Positiivarit valitsivat jo 17. kertaa vuoden positiivisimman kotkalaisen. Tänä vuonna paikallisena yhteistyökumppanina toimi Kiinteistömaailma Kotkan yrittäjä Merja Sundberg. Projektin tarkoituksena on etsiä henkilöä tai tahoa, joka on toiminnallaan ja esimerkillään vaikuttanut positiivisesti Kotkan alueella. Vuoden 2021 positiivisimmaksi kotkalaiseksi valittiin Kotka-Kymin seurakunnan lapsi- ja perhetyö. Ehdokasasettelu tehtiin jälleen Kotkan Positiivisen Palautteen Vallankumous Facebook -ryhmässä. Lopullisen valinnan teki Kotkan Nuorkauppakamari yhdessä Sundbergin kanssa verraten esitettyjä perusteita palkinnon myöntämisen kriteereihin.

Tänä vuonna kilpailussa haluttiin nostaa esiin ja palkita arjen sankareita, jotka ovat auttaneet ihmisiä jaksamaan ja luoneet toiminnallaan positiivisuutta näiden poikkeavien ja haastavien aikojen keskellä. Hyviä ehdokkaita oli paljon ja voittajaksi valikoitui Kotka-Kymin seurakunnan lapsi- ja perhetyö. Perusteluissa oli nostettu esille muun muassa että lapsi- ja perhetyön työntekijät ovat olleet aina läsnä olevia, kannustavia, avuliaita, empaattisia, hauskoja ja positiivisia. Perheet ovat päässeet osallistumaan mitä mukavimpiin tapahtumiin pitkin vuotta ja niissä on aina menty turvallisuus edellä koronatilanne huomioiden. Toiminnasta on saanut myös vertaistukea sekä uusia ystäviä. Palkintoa oli vastaanottamassa varhaiskasvatuksen ohjaaja Jenni Tainio. 

Kotka-Kymin seurakunnassa työskentelee 24 työntekijää, joista valtaosa toimii lastenohjaajina. He pitävät muun muassa erilaisia kerhoja, musiikkileikkikouluryhmiä, kuoroja ja leirejä. Tainio kertoi, että seurakunta tarjoaa myös PikkuHelppi -palvelua, jonka kautta pienten lasten vanhempien on mahdollista saada apua lastenhoitoon pariksi tunniksi kerrallaan. Perheestä riippuen paikalle tulee joko yksi tai kaksi lastenohjaajaa.

Seurakunnan toimintaa on pystytty hienosti soveltamaan pandemian keskellä esimerkiksi niin, että tapahtumia on järjestetty paljon ulkona ja musiikkileikkikouluryhmien tunteja Facebookissa. Työntekijät ovat myös olleet yhteydessä perheisiin muun muassa WhatsAppin kautta. Tilanteen hieman helpotuttua ollaan toimintaa pystytty pitämään myös sisätiloissa ja perheet ovat kiitelleet, että turvallisuus on otettu hyvin huomioon kaikin puolin. Palkinto meni selvästi taholle, joka on tehnyt tärkeää ja arvokasta työtä lapsiperheiden eteen ja heistä on selvästi ollut apua monelle kotkalaiselle perheelle. Kotkan nuorkauppakamari onnittelee lämpimästi voittajaa!

Tämä oli nyt tämän vuoden viimeinen blogikirjoitus. Kotkan nuorkauppakamari toivottaa kaikille oikein hyvää uutta vuotta!

 

***

Tämän blogin kirjoitti:
Sara Inkinen (LIO)


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät