Blogi

Blogi

Blogissamme pääset kurkistamaan tarkemmin Nuorkauppakamaritoiminnan arkeen ja juhlaan eri näkökulmista. Blogia ylläpitää kamarin LIO ja kirjoituksia tuottaa LIO:n lisäksi koko jäsenistömme.
Maanantai, Maaliskuu 11, 2019, 08:24

Moni JC puhuu innoissaan kokousviikonlopuista. Niitä odotetaan ja niistä jaetaan kuvia ja fiiliksiä sosiaaliseen mediaan. Se, jolla on JC-kaveri lähipiirissään, ei voi välttyä kokousviikonloppuhehkutukselta. Mutta mitä nämä kokousviikonloput nyt oikeasti sitten ovat? Perjantain ja sunnuntain välinen kokous? Ei ihan.

Kokouksen lyhyt oppimäärä

Tiivistettynä kokousviikonloppu on tapahtuma, jossa järjestetään sääntömääräiset vuosi- ja vaalikokoukset. Näiden kokousten yhteyteen on järjestetty myös monipuolista ohjelmaa; koulutuksia, key-note puheenvuoroja, kilpailuja, workshoppeja jne.

Lauantaina on myös iltagaala, jossa palkitaan edellisen vuoden tekijöitä, projekteja, kilpailuiden voittajia ja nautitaan juhlallisessa tunnelmassa kolmen ruokalajin illallinen.

Aluevuosikokous Kouvolassa

Viikonloppuna pidettiin B-alueen aluevuosikokous Kouvolassa. Kokouksen teemaksi oli valikoitunut myynti, josta nimi Sold Out! juontaa juurensa. Nimi oli selkeästi enne, sillä gaalaillallinen myytiin loppuun ennen ilmoittautumisen päättymistä!

Kokousviikonlopun aikana Kouvolassa oli paikalla upeat 140 osallistujaa, joista suurin osa omalta B-alueelta. Joukkoon mahtui tietenkin JC-ystäviä kauempaakin.

Key-note puhujien esiintymiset saivat paljon kiitosta. Lavalla nähtiin puhumassa moottorisahajonglööri Janne Mustonen, Kouvolan Lakritsin lakutehtailija Timo Nisula, Ekovilla Oy:n Etelä-Suomen myynnin aluejohtaja, Suomen tunnetuin karpaasi, Jari Isometsä sekä Zak Consulting Groupista Alexey Zak.

Näiden herrojen puheenvuorojen lisäksi kokousviikonloppuun mahtui myös koulutuksia niin puhetaidoista, myynnistä kuin kansainvälisestä kaupastakin.

Trade Showlla unelmia ja kansainvälisyyttä

Kokousten Trade Show alueella pääsee tutustumaan paremmin yhteistyökumppaneihin sekä saa lisätietoa siitä mitä kaikkea kamaritoiminnassa on vuoden aikaan tulossa. Irina Kujanpää oli mm. markkinoimassa alue B:n omaa kilpailua, Vientitykkiä, jonka tarkoituksena on innostaa yrityksiä vientiin ja nostaa esiin hyviä esimerkkejä vientiyrityksistä. Kannattaa käydä vilkaisemassa Vientitykistä lisää täältä.

Unelmia kerättiin puolestaan kansallisten kilpailuiden ständillä, jossa halukkaat saivat kirjoittaa oman unelmansa seinälle. Suomen Nuorkauppakamareiden kansallisten kilpailuiden; Tuottava Idea, TOYP Suomi sekä Vuoden Nuori Johtaja, ideanahan on nostaa esiin menestystarinoita. Ja ne menestystarinat yleensä syntyvät niistä unelmista! Monenkohan kamarilaisen unelma toteutuu seuraavan vuoden aikana?

Puhumalla kunniamaininta

Viikonlopun kilpailumittelöt pidettiin kevään tyyliin puheen parissa. Alueelta osallistui seitsemän puhujaa kilpailuun, jonka aiheena oli "Beeläiset menestyy työelämässä". Kotkan kamarin edustaja sai oman puheensa kunnialla maaliin, vaikka jännitys meinasikin olla pikkaisen liikaa. Hienosti kuitenkin kakkoseksi ja alueen puhekilpailusta kunniamaininta! Jee!

Koska Kotkan edustajia oli Kouvolassa niin runsaasti, kamari pokkasi gaalassa parhaan kokousosallistumisen pystin. Oli kyllä hienoa nähdä niin paljon Kotkan väkeä mukana!

Kalajoella uusiksi

Seuraava isompi viikonloppu onkin sitten Kalajoella, jossa kansallinen vuosikokous #nofilter 2019 järjestetään. Siitäkin viikonlopusta on tulossa varmasti aivan huikea!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät