Blogi

Blogi

Blogissamme pääset kurkistamaan tarkemmin Nuorkauppakamaritoiminnan arkeen ja juhlaan eri näkökulmista. Blogia ylläpitää kamarin LIO ja kirjoituksia tuottaa LIO:n lisäksi koko jäsenistömme.
Torstai, Huhtikuu 18, 2019, 09:08

Kalajoen hiekat (kalajoen hiekat)
Vain sua odottaa (vain sua odottaa)
Tule tänne tunne lämpö sen

Viime viikonloppuna Kalajoella aurinko paistoi ja ihmiset olivat ”pelkkää aurinkoo”, kuten Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin slogan kuuluu. Kansallinen vuosikokous keräsi tällä kertaa yli 600 JC:tä ympäri Suomen kouluttautumaan ja kokoustamaan #nofilter -teemalla. Kokoustunnelmaan päästiin jo aamulla 5:55, kun JC-bussi starttasi Kotkasta.

Sarasvuon kasvatusvinkit?

Perjantain yksi kohokohdista oli ehdottomasti Jari Sarasvuon keynote-puheenvuoro, joka käsitteli johtamista, jossa ei olla teennäisten roolien vankina, vaan kohdataan toinen ihminen aidosti - ilman filttereitä. Yleisöstä löytyi myös tulevaisuuden toivo, kenties uuden sukupolven JC, joka pääsi Sarasvuon kanssa loistamaan lavalle. Lapset <3

Puheenvuoro käsitteli vahvoja ja herkkiä asioita - ihmisyyttä, ja Sarasvuo avasi ajatuksiaan mm. häpeästä ja pelosta. Hän puhui siitä, että pitää tehdä duunia, ottaa riskejä ja investoida jotta meidän kansakuntamme pelastuu. Aika vahvoja sanoja ja tunteita perjantai-iltaan.

UV-bileillä loistetta iltaan

Perjantai-ilta päättyi tulojuhlaan, jonka teemana oli UV. Paikalla iltajuhlassa oli loistavaa porukkaa, niitä ystäviä ympäri Suomen.

Puheenjohtajapöhinää

Lauantaina puheenjohtajat kokoustivat lähes koko päivän. Ohjelmassa oli siis GA eli yleiskokous, jossa puheenjohtajat päättävät koko Suomen nuorkauppakaria koskevat asiat. Päätökset tehdään äänestyksellä, joten näitä lappuja heiluteltiin useaan otteeseen.

Millaisia asioita näissä sitten päätetään? Tämän kertaisessa kokouksessa esimerkiksi vahvistettiin viime vuoden tilinpäätös, annettiin vuoden 2018 hallitukselle vastuunvapautus sekä todettiin vuoden 2020 aluekokoukset. Lisäksi äänestettiin kuka kamari saa vuoden 2020 kansallisen vaalikokouksen järjestämisoikeudet.

"Viennillä maksetaan tuonti"

Muiden kuin puheenjohtajien osalta lauantaipäivän ohjelma koostui mielenkiintoisista puheenvuoroista sekä koulutuksista; Esko Ahon keynote-luennolla perehdyttiin kansainväliseen kaupankäyntiin ja sen edistämiseen, Pauliina Nordberg käsitteli stressinhallintaa ja antoi vinkkejä joilla jaksaa työarkea ja viestintäakatemiassa pohdittiin mikä näyttää hyvältä ja millainen brändikuva rakentuu visuaalisella viestinnällä. Näiden lisäksi ohjelmassa oli toinen toistaan mielenkiintoisempia juttuja!

Puhumalla Ranskaan

Alue B:n edustaja Sanan Säilä -puhekilpailussa oli Tuuli-Elina Ruuskanen Hämeenlinnan nuorkauppakamarista. Aiheena oli ”Aktiivinen Nuorkauppakamarilainen on Eurooppalainen vaikuttaja”, ja kisassa saimme kuulla neljä hienoa puhetta.

Voittoa jännitettiin iltagaalaan asti, ja niinhän siinä kävi että alue B vei voiton. Tuuli-Elina lähtee edustamaan Suomea Eurooppakokoukseen Lyoniin.

Palkintosadetta gaalassa

Kansallisen kokouksen viikonloppu huipentuu iltagaalaan, jossa viime vuoden tekijöitä palkitaan. Kotkan Nuorkauppakamari ei tällä kertaa yltänyt palkintopallille, mutta oman alueen tekijöitä kyllä muistettiin. Alue B:ltä löytyi Vuoden paras puheenjohtaja (Aleksi Tolvanen, Savonlinna), Vuoden kouluttaja (Jussi Ahonen, Lahti), Vuoden paras yhteistyöprojekti (Hämeenlinna ja Metropoli). Aivan mieletön saavutus!

Ei filttereitä

Viikonloppu oli jälleen taattua nuorkauppakamarimeininkiä ystävineen ja koulutuksineen. Mutta lopulta aina täytyy lähteä, jotta voi taas palata ja kohdata. Ensi kertaan ystävät!

 


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät