Kiitos onnistuneesta seminaarista osallistujille, yhteistyökumppaneille sekä ohjelmaan ja järjestelyihin panoksensa antaneille!

Äly O-HOY! -seminaari

2.9.2022 Merikeskus Vellamo, Kotka
Kotkan Nuorkauppakamari järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa älyteknologiaseminaarin 2.9.2022 Kotkassa Merikeskus Vellamossa. Puhujina ja panelisteina esiintyy aihealueen huippunimiä digitalisaation eturivin yrityksistä. Seminaarin pääpuhujana häikäisee innostava Perttu Pölönen.

Seminaari on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan lisää älyteknologiasta ja digitalisaatiosta.

Tule kouluttautumaan ja kuuntelemaan digitalisaation uusimmat tuulet sekä verkostoidu alan parhaiden kanssa!

Tapahtuman lipunmyynti on päättynyt.
Ohjelma
8:00
Rekisteröityminen, aamukahvi ja verkostoitumista
Merikeskus Vellamon aulatila
         
8:45 
Aloitus  
Tervetuloa Äly O-HOY! -älyteknologiaseminaariin.

9:00
Key-note 1: Älykkäät ratkaisut eilen, tänään ja huomenna
Hanna Saari, Operatiivinen johtaja, Hyyra Oy.

Mitä kaikkea teknologia mahdollistaa jo meille nyt? Hyyran operatiivinen johtaja ja teknologia-alan bloggaaja Hanna Saari johdattaa meidät erilaisten älykkäiden teknologiaratkaisuiden pariin ja kertoo, mikä on jo mahdollista ja mitä jokaisen tulisi ymmärtää uusien teknologioiden käyttöönotosta.

9:45
Key-note 2: Älykästä kaukolämpöä
Sami Markkanen, Toimitusjohtaja, Kotkan Energia

Kotkan Energian toimitusjohtaja Sami Markkanen kertoo, miten kaukolämmöstä on tehty älykästä ja kuinka Smartikle auttaa kiinteistön omistajaa säästämään energiankulutuksessa.

10:15
Tauko

10:30 
Key-note 3: Pilvipalvelut muutoksen kiihdyttäjänä
Markus Hongisto, Country Manager, Google Cloud, Finland
Data, analytiikka ja pilvipalvelut muuttavat liiketoimintaa ja yhteiskuntaa vauhdilla. Kuinka työ ja toimintatavat muuttuvat? Millaista johtamista ja kulttuuria muuttuva toimintaympäristö edellyttää? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa Markus Hongisto, Country Manager Google Cloudilta.

11:30
Lounas

12:30
Key-note 4: Autonominen tulevaisuuden tehdas
Jari Kapanen, Digitalization Development Manager, Andritz Oy.
Case esimerkki: Autonomisesti toimivat ja liikkuvat nosturit raaka-ainelogistiikan keihäänkärkenä.

13:15
Paneelikeskustelu: Hyvä data, paha data
Digitalisaatio on ottanut ennennäkemättömän hyppäyksen eteenpäin pandemia-aikana. Mitä kaikkea pystytään jo tekemään etänä? Miten data liikkuu verkossa ja miten se saadaan pysymään turvallisissa käsissä? Meillä on jo ymmärrystä siitä, mitä datamurrot voivat aiheuttaa yksilölle, mutta mitä ne voivat tarkoittaa liiketoiminnalle? Entä ymmärrämmekö riittävästi, millaista dataa tuotamme niin yksilöinä kuin organisaatioina ja kenelle? Mihin dataa voidaan käyttää nyt ja tulevaisuudessa? Mihin meidän tulisi varautua ja toisaalta, millaisia mahdollisuuksia datan hyödyntäminen voisi tarjota? Hyvä data, paha data -paneelissa pureudutaan dataan eri näkökulmista. Strategisen muotoilijan, Irina Kujanpään, vetämä monipuolinen asiantuntijapaneeli tarjoaa seminaarikävijälle pohdittavaa kotimatkallekin.

14:15
Kahvi  

14:45
Key-note 5: Disruptio & eksponentiaaliset teknologiat
Perttu Pölönen, Futuristi, Tietokirjailija, Moniosaaja.

Tekoäly, robotiikka, nanoteknologia, virtuaalitodellisuus, 3D-printterit, kvanttitietokoneet, lohkoketju ja digitaalinen biologia tulevat muuttamaan arkeamme enemmän kuin ehkä osaamme kuvitellakaan. Kun mikään ei ole varmaa, kaikki on mahdollista. Futuristi ja tietokirjailija Perttu Pölönen pitää innostavan luennon disruptiosta eli pelisääntöjen muutoksesta mahdollisuuksineen ja haasteineen sekä antaa tulevaisuuteen katsovia näkökulmia eksponentiaalisesti kehittyvistä teknogioista.

16:00
Kiitos ja näkemiin Perttu Pölönen on futuristi, tietokirjailija ja moniosaaja. Perttu on valittu luovimmaksi suomalaiseksi Slushissa ja MIT on nimennyt hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa.

Google Cloud Finlandin Country Manager Markus Hongisto pohtii key-notessaan miten data, analytiikka ja pilvipalvelut muuttavat liiketoimintaa ja yhteiskuntaa.

Jari Kapanen Andritzilta kertoo tulevaisuuden biotuotetehtaan autonomisista toiminnoista.

Hanna Saari on start up -yritys Hyyra Oy:n operatiivinen johtaja ja teknologia-alan bloggaaja. Hannan tyyli mukaansatempaavana puhujana saa skeptisemmänkin liiketoiminta-asiantuntijan ymmärtämään IT-jargonia.


Strateginen muotoilija Irina Kujanpää juontaa tapahtuman ja johdattaa asiantuntijapaneelin keskusteluun datan uhista ja mahdollisuuksista.

Kotkan Energian toimitusjohtaja Sami Markkanen kertoo älykkäistä energiaratkaisuista.
Tapahtuman lipunmyynti on päättynyt

Lippujen hinnat

Seminaarin liput sisältävät ohjelman lisäksi aamukahvin, lounaan ja iltapäiväkahvin.

  • Peruslippu / Yrityslippu 180 €, alv. 0% 
  • Kymenlaakson Kauppakamarin jäsenet 120 €, alv. 0%
  • Opiskelijat 90 €, alv. 0%

Tapahtuman järjestää 
Kotkan Nuorkauppakamari
Seminaarin mahdollistavat