Äly O-HOY! -seminaari

2.9.2022 Merikeskus Vellamo, Kotka
Kotkan Nuorkauppakamari järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa älyteknologiaseminaarin 2.9.2022 Kotkassa Merikeskus Vellamossa. Puhujina ja panelisteina esiintyy aihealueen huippunimiä digitalisaation eturivin yrityksistä. Seminaarin pääpuhujana häikäisee innostava Perttu Pölönen.

Tule kouluttautumaan ja kuuntelemaan digitalisaation uusimmat tuulet sekä verkostoidu alan parhaiden kanssa!

Ohjelma
8:00
Rekisteröityminen, aamukahvi ja verkostoituminen
Merikeskus Vellamon aulatila
         
8:45 
Aloitus  
Tervetuloa Äly O-HOY! -älyteknologiaseminaariin.

9:00
Key-note 1: Älykkäät ratkaisut eilen, tänään ja huomenna
Mitä kaikkea teknologia mahdollistaa jo meille nyt? Hyyran operatiivinen johtaja Hanna Saari johdattaa meidät erilaisten älykkäiden teknologiaratkaisuiden pariin ja kertoo, mikä on jo mahdollista ja mitä jokaisen tulisi ymmärtää uusien teknologioiden käyttöönotosta.

9:45
Key-note 2: Älykästä kaukolämpöä
Kotkan Energian toimitusjohtaja Sami Markkanen kertoo, miten kaukolämmöstä on tehty älykästä ja kuinka Smartikle auttaa kiinteistön omistajaa säästämään energiankulutuksessa.

10:15
Tauko

10:30 
Key-note 3: Google
Aihe tarkentuu myöhemmin.

11:30
Lounas

12:30
Key-note 4: Autonominen tulevaisuuden tehdas
Digitalization Development Manager Jari Kapanen, Andritz Oy.
Case esimerkki: Autonomisesti toimivat ja liikkuvat nosturit raaka-ainelogistiikan keihäänkärkenä.

13:15
Paneelikeskustelu: Hyvä data, paha data
Digitalisaatio on ottanut ennennäkemättömän hyppäyksen eteenpäin pandemia-aikana. Mitä kaikkea pystytään jo tekemään etänä? Miten data liikkuu verkossa ja miten se saadaan pysymään turvallisissa käsissä? Meillä on jo ymmärrystä siitä, mitä datamurrot voivat aiheuttaa yksilölle, mutta mitä ne voivat tarkoittaa liiketoiminnalle? Entä ymmärrämmekö riittävästi, millaista dataa tuotamme niin yksilöinä kuin organisaatioina ja kenelle? Mihin dataa voidaan käyttää nyt ja tulevaisuudessa? Mihin meidän tulisi varautua ja toisaalta, millaisia mahdollisuuksia datan hyödyntäminen voisi tarjota? Hyvä data, paha data -paneelissa pureudutaan dataan eri näkökulmista. Strategisen muotoilijan, Irina Kujanpään, vetämä monipuolinen asiantuntijapaneeli tarjoaa seminaarikävijälle pohdittavaa kotimatkallekin.

14:15
Kahvi  

14:45
Key-note 5: Perttu Pölönen, Disruptio & eksponentiaaliset teknologiat
Tekoäly, robotiikka, nanoteknologia, virtuaalitodellisuus, 3D-printterit, kvanttitietokoneet, lohkoketju ja digitaalinen biologia tulevat muuttamaan arkeamme enemmän kuin ehkä osaamme kuvitellakaan. Kun mikään ei ole varmaa, kaikki on mahdollista. Futuristi ja tietokirjailija Perttu Pölönen pitää innostavan luennon disruptiosta eli pelisääntöjen muutoksesta mahdollisuuksineen ja haasteineen sekä antaa tulevaisuuteen katsovia näkökulmia eksponentiaalisesti kehittyvistä teknogioista.

16:00
Kiitos ja näkemiin 


Perttu Pölönen on futuristi, tietokirjailija ja moniosaaja. Perttu on valittu luovimmaksi suomalaiseksi Slushissa ja MIT on nimennyt hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa.

Jari Kapanen Andritzilta kertoo tulevaisuuden biotuotetehtaan autonomisista toiminnoista.

Hanna Saari on start up -yritys Hyyra Oy:n operatiivinen johtaja ja teknologia-alan bloggaaja. Hannan tyyli mukaansatempaavana puhujana saa skeptisemmänkin liiketoiminta-asiantuntijan ymmärtämään IT-jargonia.


Strateginen muotoilija Irina Kujanpää juontaa tapahtuman ja johdattaa asiantuntijapaneelin keskusteluun datan uhista ja mahdollisuuksista.

Kotkan Energian toimitusjohtaja Sami Markkanen kertoo älykkäistä energiaratkaisuista.

Lippujen hinnat

Seminaarin liput sisältävät ohjelman lisäksi aamukahvin, lounaan ja iltapäiväkahvin.

  • Peruslippu / Yrityslippu 180 €, alv. 0% 
  • Kymenlaakson Kauppakamarin jäsenet 120 €, alv. 0%
  • Opiskelijat & Nuorkauppakamarin jäsenet 90 €, alv. 0%

Tapahtuman järjestää 
Kotkan Nuorkauppakamari
Seminaarin mahdollistavat