Blogi

Blogi

Blogissamme pääset kurkistamaan tarkemmin Nuorkauppakamaritoiminnan arkeen ja juhlaan eri näkökulmista. Blogia ylläpitää kamarin LIO ja kirjoituksia tuottaa LIO:n lisäksi koko jäsenistömme.
Keskiviikko, Helmikuu 13, 2019, 13:06

Tiesittekö että aikaisemmin kaatopaikalle viety kotitalousjäte hyödynnetään Kotkan Energian Hyötyvoimalaitoksessa energiana? Hyötyvoimalaitoksen ansiosta alueen jätehuolto täyttää jo nyt EU:n ja Suomen valtion tulevat jätteenhyötykäyttötavoitteet. Kotkan Nuorkauppakamari kävi yritysvierailulla hyötyvoimalaitoksella ja tutustui siihen millainen nielu syö jätteet Kotkassa.

 

 

 

 

 

 

 

Huomisen hyötyvoimaa

Polttoainetta voimalalle kerätään Itä-Uudenmaan, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen ja Mikkelin alueelta. Keräysalueella asuu noin puoli miljoonaa ihmistä, ja hyötyvoimalaitos polttaa vuodessa 42 miljoonaa roskapussia. Aika hurjia lukuja! Roska-autoja ja isompia kuljetusajoneuvoja kulkee portista tasaiseen tahtiin koko päivän ajan.

Hyötyvoimalaitos on suunniteltu mahdollisimman hajuttomaksi ja meluttomaksi. Ei pihamaalla kyllä mitään ylimääräisiä hajuja ollutkaan, joten oli aika vaikeaa edes kuvitella että iso rakennus pitää sisällään valtavan määrän jätettä.

Palamisprosessissa syntyvien savukaasujen puhdistustekniikat täyttävät tiukimmatkin vaatimukset. Kotkan Energia tekeekin ympäristöviranomaisten kanssa jatkuvaa yhteistyötä ympäristövaikutusten minimoimiseksi.

Jätteiden lajittelu turhaa?

Joku on joskus pohtinut, onko jätteiden lajittelu sitten turhaa, kun kaikki kuitenkin poltetaan? Ei se ole, sillä esim. metallihan ei pala. Metalliromu jääkin polttoprosessin jälkeen ongelmajätteeksi. Jätteiden lajittelua puoltaa tietenkin myös se, että kartongin, muovin ja lasin kierrättämisestä on hyötyä uusiokäytön muodossa.

Kotkan Nuorkauppakamari kiittää Kotkan Energian Hyötyvoimalaitosta mahdollisuudesta päästä vierailulle. Kiitos myös Juho Halliselle, joka otti ryhmän vastaan ja vastasi tiukkoihinkin kysymyksiin joita kuulijat esittivät visiitin aikana.


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät